Nasze produkty

Lepiej dobrze zjeść niż być głodnym.

Nasze produkty

Lokal

Lokal

Nasz lokal jak i wiele innych miejsc w sieci gastronomicznej stanął przed wielkim wyzwaniem, a mianowicie dopasowaniem organizacji naszej pracy do wytycznych opublikowanych przez Główny Inspektorat Sanitarny. Stosując się do wyznaczonych zaleceń zaopatrzyliśmy naszych pracowników w środki do dezynfekcji, maseczki higieniczne, a także rękawiczki jednorazowe. Posiłki i napoje serwowane są naszym Klientom na tacach, które dezynfekujemy po każdym użyciu.

Co?

Co?

Informujemy również, że wszystkie miejsca, z których nasi goście korzystają samodzielnie, a są to bufety oraz dozowniki do nalewania napojów zostają z powrotem włączone do użytku. Niestety w dalszym ciągu obowiązuje nas zakaz umieszczania na stołach dodatków takich jak pieprz, sól, serwetniki itp. 

Produkty

Wszystkie nasze produkty sporządzone zostały ze składników pochodzenia naturalnego. Misją naszej firmy jest dostarczenie produktów najwyższej jakości, a także propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Decydując się na zakup naszych produktów możesz być pewny, że dostarczasz swojemu organizmowi najlepsze i wyselekcjonowane składniki o wysokich wartościach odżywczych. 

Produkty

Przy każdym naszym produkcie znajdziesz informację o jego wartości energetycznej.  Co ta wartość oznacza? Nic innego jak ilość energii, zawartej w danym produkcie, którą nasz organizm może przyswoić poprzez trawienie. Wartość energetyczna każdego produktu wyrażona została w kilokaloriach. Zbyt niskie lub zbyt wysokie spożycie kalorii może doprowadzać do wielu problemów zdrowotnych, dlatego przy każdym naszym produkcie zawarliśmy informację o wartości odżywczej oraz energetycznej. Dzienne zapotrzebowanie na kalorie zależy od bardzo wielu czynników, głównie od wieku, płci, wagi, aktywności oraz metabolizmu. Zapotrzebowanie energetyczne u kobiet wynosi średnio około 2000 kalorii, natomiast u mężczyzn wielkość ta wynosi średnio 2600kcal. 

Każdy nasz produkt zawiera również informację o obecności potencjalnych alergenów w naszych produktach i daniach gotowych. Do najczęstszych alergenów należą: zboża zawierające gluten, białko mleka krowiego, jaja, ryby, skorupiaki, orzechy ziemne, gorczyca i wiele innych. W razie pytań lub wątpliwości nasz personel udziela szczegółowych informacji w zakresie obecności alergenów w naszych produktach. 

Produkty, przy których znajdują się zielone oznaczenia zostały stworzone tylko i wyłącznie ze składników naturalnego pochodzenia. Nie dodajemy do nich substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników, aromatów oraz substancji spulchniających. Produkty znajdują się na wyższej półce cenowej, ze względu na dużo większy koszt produkcji. Naturalne aromaty są aż 6-krotnie droższe o tych syntetyzowanych chemicznie. Dlatego zastąpienie sztucznych konserwantów naturalnymi wymaga większych kosztów. W zamian jednak zyskują Państwo dużo wyższą jakość produktu, a my staramy się dokładać wszelkich starań, aby cena była przystępna dla każdej kieszeni.